...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΠΣΦ για την εξαίρεση των Φυσικοθεραπευτών από το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Απαράδεκτη και προκλητική είναι σύμφωνα με τον ΠΣΦ η εξαίρεση των Φυσικοθεραπευτών εργαζομένων στα Δημόσια ιδρύματα από τους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

 

Με το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για το μισθολόγιο του Δημοσίου διαιωνίζε-ται η αδικία σε βάρος των Φυσικοθεραπευτών των Δημοσίων Ιδρυμάτων που δεν ελάμβαναν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, καθώς με το άρθρο 18 αναγνωρίζονται μόνο όσοι το λαμβάνουν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσι-κοθεραπευτών.

‘’Γίνεται μια κατάφορη παραβίαση του εργατικού δικαίου και μια ρατσιστική διάκριση σε βάρος μερίδας εργαζομένων που προσφέρουν υπηρεσίες στους ίδιους χώρους, υπό τις ίδιες συνθήκες.

Η αναγνώριση του δίκαιου αιτήματος που έγινε κατά καιρούς από τους αρμόδιους υπουργούς δυστυχώς καταλήγει στον «κάλαθο των αχρήστων».

Ενώ το κόστος της μισθοδοσίας του Δημοσίου διευρύνεται, οι αδικίες δεν αποκαθίστανται και η προσβολή του αισθήματος δικαίου είναι κατάφορη για μια ομολογουμένως ολιγάριθμη μερίδα εργαζομένων των Δημοσίων ιδρυμάτων.

Η κατάφορη αδικία πρέπει να διορθωθεί.

Ζητάμε την ένταξη των Φυσικοθεραπευτών των δημοσίων Ιδρυμάτων στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.’’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου