...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ: ΣΕΡΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ HOTEL ELPIDA RESORT. ---- ...

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΟΠΥΥ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/12/2015    ΣΤΙΣ   21:30   στο ξενοδοχείο Galaxy θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνέλευση για θέματα ΕΟΠΥΥ.



                                   Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π.Σ.Φ

Το ΚΔΣ του ΠΣΦ στην συνεδρίαση του το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, αποφάσισε την σύγκλιση ΑΜΕΣΑ, στην εβδομάδα που διανύουμε, έκτακτων γενικών συνελεύσεων από τα Π.Τ. με θέμα την σχέση με τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου ο κλάδος να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο αναστολή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και την συμμετοχή σε κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα με κορύφωση την δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας .

Οι ληστρικές Νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν επιβληθεί ( rebate & clawback) και υποχρεώνουν τους συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές να εργάζονται για 5 Μήνες το χρόνο ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ και μειώνουν την τιμή της συνεδρίας στα 4 ευρώ καταστρέφουν το Εργαστήριο φυσικοθεραπείας και οδηγούν στον αφανισμό του.

Το Κ.Δ.Σ του Π.Σ.Φ θεωρεί ότι η συσπείρωση των μελών για τις δυναμικές κινητοποιήσεις στις αρχές του Γενάρη  είναι πρωτεύον.

Επίσης το ενδεχόμενο της αναστολής εκτέλεσης παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ (επίσχεση) είναι το ζητούμενο των συνελεύσεων και η βούληση των μελών γι αυτό.

Το πλαίσιο διεκδίκησης:
1)      Μέχρι την κατάργηση των ληστρικών Νόμων για rebate & clawback, δικαιότερη ποσόστωση της εφαρμογής αυτών με γνώμονα την προστασία της πλειοψηφίας.
2)      Μέχρι την ενίσχυση του προϋπολογισμού για την φυσικοθεραπεία, άμεση επιστροφή των υπεξαιρούμενων 6.000.000 ευρώ του προϋπολογισμού της φυσικοθεραπείας.
3)      Διαχωρισμός σε άλλο κωδικό των εκτελεσμένων παραπεμπτικών των Φυσιάτρων που επιβαρύνουν  υπέρογκα τον κωδικό (κατά 3,5 εκ. ευρώ το χρόνο) λόγω της αυτοπαραπομπής και του πλεονεκτήματος του ΄΄γράφω και εκτελώ΄΄.
4)      Πλήρη διασφάλιση της διαφάνειας από την παραγωγή μέχρι την εκτέλεση του παραπεμπτικού μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος της ΗΔΙΚΑ.
5)       Κατάργηση του άρθρου 7 της σύμβασης με εφαρμογή του copayment στη νέα σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου